Carolina Andersson

LinaCAROLINA ANDERSSON – Sollentuna Ridklubbs nya ordförande
f.o.m. 2015 – 02 – 15
Carolina, eller Lina som de flesta känner henne som, fick utifrån några frågor berätta lite om sig själv:

Jag började rida på SoRK i början av 90-talet och red länge i onsdagsgruppen kl 19. När barnen började bli stora ville jag rida mer och det blev en lektion nr två, på lördagar kl 10.
Nästa steg blev att jag började i dressyrspecen och fick då släppa min onsdagstid, med viss sorg för vi hade då och säkert fortfarande en superbra sammanhållning i gruppen.

Dressyrspecen har gjort att jag så här till åren har börjat tävla, först på klubbtävlingar och för 2 år sedan även på externa tävlingar. Att det har gått hyfsat bra beror på den fantastiska hästen Tristan som är en riktig läromästare (Lina är engagerad i TSEK och är tävlingsledare för våra hopptävlingar).

Sen 2007 har jag suttit i SoRK:s styrelse och de senaste 5 åren som vice ordförande. Det har varit en lärorik tid, att få inblick i all aspekter av att driva ridskola och ridklubb. I och med att SoRK är en ideell förening har styrelsen både det yttersta ansvaret för såväl personal, anläggning och alla hästar – tack och lov har vi mycket duktiga och kunniga anställda som sköter det mesta!

Mycket har hänt under de åren som jag varit med i styrelsen och min förhoppning är att det ska hända mycket de kommande åren också. Nu närmast kommer vi arbeta hårt för att få till ett bra samarbete med kommun som förhoppningsvis kan leda till att vi får hjälp med att renovera anläggningen. Högst upp på prioriteringslistan står boxar till alla hästar, renovering av servicedelen (kök, omklädningsrum m.m.), utökade personalutrymmen och en uppfräschning av ridhuset.

Något som ligger mig varmt om hjärtat är att nå flera målgrupper, vi saknar killar i stallet och vi vill se fler utlandsfödda. Stallet ska vara den självklara plats där barn och ungdomar vill hänga, känna sig trygga och växa genom att lära sig ta ansvar för ett stort djur – där fick jag nästan med hela vår värdegrund…….A som i ansvar, T som i trygghet och Ö som i ödmjukhet!

Vi hälsar Carolina välkommen och önskar lycka till med arbetet som vår nya ordförande!