Goodman

 

1997 – 2014

e. Good Future                                 u. Patrixa (SWB) ue. Asterix

Startat 0,90m hoppning.

Goodman var en av våra finaste dressyrhästar med ordentligt register i alla gångarter.
Hos oss på Sollentuna Ridklubb har han även fått lära sig att hoppa och blev bara bättre och bättre. Goodman uppskattade alltid lite uppmärksamhet och att bli ompysslad. Sin vackra gula färg har han ärvt från mormors morfar Pompe.

Goodman fick tyvärr lämna oss 5 maj 2014 efter en längre tids hälta som inte gick att åtgärda.

”Man säger ibland att den bästa ridläraren, det är en riktig läromästare, och just en sådan häst var Goodman: en som både lär en rida, och ser till att man har roligt under tiden.

Jag började rida honom i specen ett par år efter det att han kom till oss, och det blev nästan sex år tillsammans till slut. Som påtänkt dressyrstjärna i sitt tidigare liv var han inte särskilt rutinerad på hinder i början, men oj vad han lärde sig – och lärde mig!

Det blev under åren många aha-upplevelser på Goodmans rygg – aha, det är det här man menar med ridbarhet, det är såhär det känns när hästen jobbar rätt med ryggen, det är såhär det känns när hästen verkligen lyssnar, det är det här man betalar för när man säger att man vill ha en häst med gång. Han krävde att man red uppmärksamt och noga för att ge det lilla extra, men gav också väldigt mycket tillbaka i form av lyhördhet, förtroende och vilja att lösa uppgiften. Han kunde absolut visa lite humör ibland, men när det kom till kritan var han en verklig gentleman – gjorde man rätt, så blev det riktigt bra, och gjorde man fel, ja, då såg han till att man ändå klarade hindret och satt kvar.

Goodman var en häst med stor personlighet och tydliga åsikter, men med ett stort hjärta, som man kunde känna sig trygg med i alla lägen, och som verkligen tyckte om samspelet med människan. En sån häst hittar man inte ofta, och jag kommer sakna honom mycket, både på lektionerna och i stallet.”
Lovisa Näslund