Oliwer

1998 – 2014

e. Oldtimer XX                                                                  u. Sisse ue. Martell I

Oliwer har startat fälttävlan innan han kom till ridskolan. Hos oss har han startat 1.20 meter med ridskoleryttare. Oliwer var en solklar hopphäst men kunde även prestera i dressyren med rätt ryttare.

Oliwer fick tyvärr lämna oss maj 2014 efter en längre tids hälta. Vi kommer att sakna dig!


(Teckning: Embla Listén Hedlin)

Oliwer var en fux valack född 1998. Man kunde lätt känna igen Oliwer på hans gunghästliknande galopp och lite stelare benrörelser. Men trots det kunde han med rätt ryttare bli väldigt fin i dressyren. Innan Oliwer kom till oss var tanken att han skulle bli fälttävlanshäst, men när han inte höll för det så fick han komma till oss som ridskolehäst. Hoppning var det Oliwer var bäst på och under sin tid hos oss blev han tränad och tävlad upp till 1.20.
Oliwer var en omtyckt häst på ridskolan, både för stora som små och av både nybörjare som lite mer rutinerade ryttare och tackade inte nej till att bli lite ompysslad inne i stallet. Efter flera längre skadeperioder fick till slut Oliwer lämna oss fredagen den 16 maj 2014. Nu springer han med sina kompisar uppe på de evigt gröna ängarna och för alltid i våra hjärtan. <3 /Denise Gartz