Duvall (Valle)

 

Duvall (Valle)
1994 – 2021
E: Dynamo    U: Whisby    Ue: Wanderer

Vår hannoveranare Valle är en hopphäst med fin teknik, som inte riktigt har nerverna för en karriär som tävlingshäst och därför kom till oss istället. Valle tycker inte om att vara ensam, och livet på en ridskola med många hästkompisar omkring sig har passat honom bra. Han är en extremt sund häst, som inte haft många halta dagar i sitt långa liv. Valle är en klippa i hoppningen, som har under åren guidat många ryttare över hinder, och plockat en hel del placeringar i stilhoppning på klubbtävlingar. Med rätt ryttare ger han också en bra känsla i dressyren.  Med åren har han börjat känna sig tryggare, och i juni 2018 gjorde han som 24-åring tävlingsdebut på dressyrbanan, med resultatet 74% och seger i LC.

Att han kallas Valle kommer sig av att när han köptes in till ridskolan så var det tillsammans med sin bästa kompis, fuxvalacken Waliant som också precis importerats från Tyskland. De fick stå bredvid varandra i stallet, och i samma boxlänga stod redan dåvarande ridskolechefen Solveig Rydéns häst Victor. Namnen på de två nykomlingarna var givna: Ville och Valle!

Sommaren 2021 var det så tyvärr dags för oss att säga hej då till vår trognaste trotjänare och han fick galoppera vidare till sina kompisar på de evigt gröna ängarna där Ville väntar på honom.