Kazano

Kazano
1989-2017
e. Kaliber  u. Rozita (1) ue. Vagabond

KAZANO 1989 – dec 2017
Fina Kazano har lämnat oss.
Kazano flyttade till en mindre verksamhet hösten 2016 där han trivts och haft det lugnt. Vi är många som saknar gentlemannen Kazano som tagit oss runt i manegen, över hinder och på uteritter, alltid lika arbetsvillig och trevlig. Kazano blev nästan 29 år, en hedervärd ålder för en gentleman. Tack för allt Kazano!

KAZANO ÄR PENSIONÄR! (augusti 2016)
Vår fina Kazano är lika fin som någonsin efter sommarbete hemma hos Eva men har pga sin ålder fått flytta till en mindre ridskola där han kommer få det lugnare med max en lektion om dagen. Han har redan hittat kompisar i den nya flocken där det finns flera lite äldre hästar. Men tomt kommer det att bli hos oss utan vår gentleman. Lycka till Kazano!

Placering 1,10 meter hoppning.

Vår nestor Kazano kom till ridskolan som ung och grön, och firade sin 25-års dag häromåret. Han är på många sätt en perfekt ridskolehäst: snäll, kan allt, och håller för evigt. Under årens lopp har Kazano gjort det mesta man kan göra som ridskolehäst: varit tävlingshäst i hoppning och dressyr (placering upp till 1,10 i hoppning), nybörjarhäst för vuxna och barn, gett rädda ryttare självförtroendet åter, till och med debuterat som westernhäst på en clinic.

Idag är han stallets gentleman, och ägnar sig framförallt åt att lära lite mer orutinerade ryttare ridningens svåra konst. Med ålderns rätt blir han lite extra ompysslad, och har trappat ned på lektionerna.