Porana

 

Porana
1997-2019

e. Kenwood  u. Jorana ue. Darnels

Porana är en av våra mest prestationsstammade lektionshästar, med många stora holländska hoppnamn i stammen. Hon prövade lyckan som fälttävlanshäst i Holland innan hon blev ridskolehäst hos oss. I kraft av många års rutin är hon en riktig professor i hoppning, som enkelt reder ut alla svårigheter. Hinder är alltid roligt, tycker Porana, men allra bäst är det när det när det är tävling och man får svänga snabbt! Inte helt oväntat så har hon varit en av stallets mesta rosettplockare på hoppbanan, med placering i 1,05 m hoppning och en andraplats i Lektionshästmästerskapet 2010 på meritlistan.

Porana hade nog gärna fortsatt tävla, men för att spara lite på henne, med ålderns rätt, så blir det numer lägre höjder och tävling på klubbnivå. Hon är mycket snäll att hantera, och uppskattad av både hästar och människor.

Juni 2019
Som de flesta vet så har Porana under en längre tid varit halt. Tyvärr har hon inte svarat på sin behandling som vi har hoppats utan vi har varit tvungna att ta det svåra men nödvändiga beslutet att hon kommer få galoppera vidare på de evigt gröna ängarna.
Vi är många som kommer komma ihåg och sakna dig!